Fiat CEO su Sergio Marchionne Fiat ın Chrysler i satın alması sonucu şirketin yeni stratejilerini açıkladı. Sergio Marchionne İtalyan La Repubblica ya verdiği röportajda Türkiye de de satılan Lancia markasının artık sadece İtalyan pazarında satılacağını açıkladı.

Fiat ın 2014 te Panda ve 500 ailesini geliştirmeye odaklanacağını belirten Marchionne Alfa Romeo markasının üretiminin İtalya da gerçekleştirileceğini, Lancia nın da sadece İtalyan pazarında satışa sunulacak marka olacağını belirtti.

TÜRKİYE DE GEÇEN SENE 782 ADET SATTI
Lancia nın pazarda sadece Ypsilon modeline odaklanacağı belirtildi. Sektör rakamlarına göre Lancia satışlarının yüzde 80 i İtalya da gerçekleşiyor. Lancia satışlarının yüzde 74 ünü de Ypsilon modeli oluşturuyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği nin rakamlarına göre Türkiye de 2013 te toplam 782 adet Lancia satılmıştı.


[ Yazıyı Oku ]
Kış lastiği kullanımının yolcu ve yük taşımada kullanılan araçlarda yasal olarak zorunlu hale gelmesi konusu, kış mevsimine yaklaşılan bu günlerde hemen hemen tüm sürücülerin gündeminde yer alıyor. Trafik kazalarının arttığı kış aylarında daha da gerekli olan kış lastikleri, sürücülerin sürüş emniyetini sağlarken aynı zamanda trafikteki diğer araçların güvenliği açısından da büyük önem taşıyor.

Dört mevsim lastikleri veya yaz lastikleri;+7 derecenin altındaki hava koşullarında hamurlarının özellikleri dolayısıyla genellikle sertleşiyor ve lastiklerin desenleri aracın yola tutunmasını sağlamak, diş aralarına giren ve sıkışan kar ve buzu tahliye edebilmek için yeterli olamayabiliyor. Kış lastikleri ise hamur bileşimlerinde kullanılan silika oranlarının ve karışımlarının daha yüksek olması nedeniyle yumuşaklıklarını koruyarak, kış koşullarına uygun tasarlanmış kılcal damarlı sırt desenleri ve dişli yapısı sayesinde ıslak zeminde dahi yola tutunmayı sağlayarak, savrulmayı engelliyor. Ayrıca kış lastikleri yüzde 25 e yakın tutunma ve çekiş gücü farkıyla diğer lastiklere göre üstünlük sağlıyor.

Kış lastiklerinin yaz lastiklerine göre farklı olarak içerik ve tasarım farkıyla kış aylarında daha iyi tutunma ile daha kısa fren mesafesi sağladığını belirten Anadolu Araçlar Tic. A.Ş. Genel Müdürü Serdar Güray, kış lastiği kullanımına dikkat çekti. Karlı zeminlerde yaz lastikleriyle saatte 50 kilometre hızla giden bir aracın fren mesafesi 44 metre iken kış lastikleriyle bu mesafenin 36 metreye kadar düştüğünü belirten Serdar Güray, kış lastiğinin önemi hakkında şunları söyledi;

Ülkemiz her mevsimi tam olarak yaşayabilen şanslı bir coğrafyaya sahip. Ancak bu durum aracımızı farklı mevsimlerdeki farklı hava koşullarına karşı hazırlıklı tutmamızı gerektiriyor. Otomobillerin farklı hava koşullarına uygun donanıma sahip olması bu anlamda büyük önem taşıyor. Bu nedenle tüm araçlarda +7 derecenin altında kış lastiği kullanılması, hem

sürücülerin hem de trafikteki diğer araçların güvenliğini sağlayarak trafik kazalarının azalmasını sağlayacaktır.

Anadolu Araçlar bünyesinde bulunan lider lastik markası CooperTires ile üstün teknoloji ürünü kış lastiklerimizi piyasaya sunuyoruz. Lastiklerimizde bulunan ve patenti Cooper Tires a ait olan Snow-Groove Teknolojisi kar üzerinde üstün tutunma sağlayarak kayma ve savrulmaları minimum düzeye indiriyor ve sunduğu üstün performans ile kış aylarında güvenli sürüş keyfi sağlıyor.Kış lastiklerinde kullanılan silika oranları ve karışımı lastiğin kalitesinin bir göstergesidir ve silika oranı arttıkça aşırı soğuk ortamlarda dahi lastiğin yumuşaklığını korunarak yola tutunma oranı artar. Snow-Groove Teknolojisi ise buz üzerindeki karlı ortamlarda dahi bu tutunmayı en üst düzeyde sağlıyor.




Anadolu Araçlar bünyesinde piyasaya sunulan lastik markası Cooper Tires, Discoverer M+S Serisi, WM SA2 ve WeatherMaster WSC kış lastikleri ile kış aylarında sürücülere güvenli sürüş keyfi yaşatmaya hazırlanıyor. En son teknolojiyle üretilmiş, karlı zeminde yüksek tutuş performansıile güvenli sürüş keyfi vadeden gerekli durumlarda çivi de uygulanabilen bu lastikler kış aylarında rahat etmenizi sağlayacak.

[ Yazıyı Oku ]

2015 sonunda Batı ve Doğu Avrupa dan çıkma kararı, Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca için de sürpriz oldu. ‘Bundan sonra ne olacak sorusuna ‘Yaşayarak göreceğiz cevabını veren Atmaca, tüketicilere ise güvence verdi; 60 servisimizle tüm Chevrolet modelleri 10 yıl garanti altında. Zaten Opel le ortak çalışıyoruz dedi.




GEÇTİĞİMİZ cuma günü General Motors un (GM) 2015 yılı sonundan itibaren Chevrolet markasını Türkiye nin de dahil olduğu Batı ve Doğu Avrupa dan çekme kararı, Chevrolet Türkiye ekibi için de büyük sürpriz oldu. Avrupa da Opel le büyüme kararı alan GM in, Chevrolet markasını 2015 sonundan itibaren tamamen çekmesinin etkileri önümüzdeki günlerde net olarak ortaya çıkacak. Ama yılda 10-12 bin araç satan markanın Türkiye deki müşterilerinde bu kararla birlikte bir panik havası oluştu. Araçlarının akibetinin ne olacağı, servis ve ikinci ele ilişkin ne yapacaklarıyla ilgili kafalarda bir çok soru işarete bulunuyor. Tüm bunların hepsini Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca ya sordum, o da içtenlikle cevapladı.
Tolga Atmaca, öncelikli olarak GM in kararının kendileri için de sürpriz olduğunu belirterek, İnanın bu karardan biz de haberdar değildik. Herkesle birlikte öğrendik. Sonuçlarının ne olacağı, neler yapılacağını ve tüm gelişmeleri yaşayarak öğreneceğiz dedi.

2015 SONUNA KADAR DEVAM

Atmaca, Chevrolet in Türkiye de tüm faaliyetlerine 2015 yılı sonuna kadar aynen devam edeceğinin altını çizerek, Biz marka resmi olarak ülkeden çıkana kadar herşeye devam edeceğiz. Sonuçta birlikte çalıştığımız bayilerimiz var, iş ortaklarımız var. Aksi bir şey söylenene kadar tüm faaliyetlerimiz sürecek. 2014 yılına ilişkin model siparişlerimizi verdik. Daha sonrası için talebe bakacağız, eğer azalma varsa ona göre bunu merkezle paylaşıp devam edeceğiz.

OPEL LE ORTAK ALTYAPI

Chevrolet markasına sahip olan tüketicilerin gönlünü ferah tutması gerektiğini söyleyen Atmaca, Bu operasyon Chevrolet in satışı için geçerli. Yani sadece satıştan çıkıyor, servis için herşey aynen devam ediyor. Bizim Türkiye genelinde Opel le yüzde 95 ini ortak yürüttüğümüz 60 a yakın servis noktamız var. Tüm Chevrolet modellerine 10 yıl servis garantisi veriyoruz. Bu konuda kimse bir şüphe duymasın. Zaten tüm altyapı faaliyetlerimiz Opel le birlikte olduğundan Chevrolet müşterileri hiç bir şekilde madur olmayacak dedi. İkinci elde de bir sıkıntının olmayacağını belirten Atmaca, İkinci el fiyatlarını filo satışları etkiliyor. Biz filoda yokuz, o yüzden direkt satın almada ikinci el fiyatları düşmez yorumunu yaptı.

Başarılıydık ama AB etkili

CHEVROLET le ilgili verilen bu karar hakkında ise Atmaca kişisel görüşlerini paylaştı; Sonuçta Türkiye de markanın satışları belli bir seviyeye oturdu. Türkiye de ilk 10 marka arasına bile girdik. Bir ara 8 inci sıradaydık. Yılda ortalama 12-13 bin adetlik satışa ulaştık. Avrupa da ise tam
tersi bir durum vardı. Chevrolet satışlarda 19 uncu sıralardaydı. Bu yüzden çıkış kararı aldıklarını düşünüyorum. Rusya da da Türkiye gibi markanın güçlü olduğu pazarlardan bir tanesi. Ordan çıkmadılar. Türkiye de satılan araçlar Avrupa mevzuatında ve Avrupa normlarında olduğu için biz bu kapsama girdim. Aksi takdirde bizde Rusya gibi faaliyetlere devam edebilirdik.


[ Yazıyı Oku ]

İTALYAN süper spor otomobil devi Lamborghini nin kısa süre önce üretimini bitirme kararı aldığı Gallardo modelinin yerine piyasaya sunacağı ‘Huracan ı (kasırga) vitrine çıkardı.

Görünüm olarak yerine geldiği Gallardo yla bir çok benzerlik taşıyan ancak çok daha sert hatlara sahip olduğu görülen ‘Huracan LP 610-4 LED aydınlatma sistemiyle özellikle düşük ışıklı ortamlarda dikkat çekici bir tasarım çizgisine sahip. Gücünü 610 beygir güç ile 560 Nm tork üretebilen 5.2 litre hacminde bir V10 motordan alan Huracan, 0 dan 100 km hıza 3.2 saniyede çıkabiliyor. Saatte 325 km maksimum hızı ile sınırları rahatlıkla zorlayabilen süper araç, tercih edilen karbon fiber ve alüminyum malzeme kalitesi sayesinde de toplam 1422 ağırlığa sahip. 12.3-inç boyutundaki renkli TFT gösterge paneli sürücünün önüne yerleştirilen LP 610-4, buradan genel olarak performans, navigasyon ve devir saati gibi bilgileri hızlı ve etkili bir şekilde sunabiliyor. İç tasarımı Lamborghini den alıştığımız üzere uçak kokpitlerini andıran Huracan LP 610-4, son olarak dört tekerden çekiş sistemine, karbon seramik fren disklerine ve yeni geliştirilen çift kavramalı 7 vites şanzımana sahip. Satış fiyatı hakkında şimdilik bir bilgi bulunmayan Lamborghini Huracan LP 610-4 ün 2014 yılı bahar aylarında piyasa sunulması bekleniyor.


[ Yazıyı Oku ]
Hyundai, uzun bir aradan sonra Dünya Rallisi ne İzmit te üretilen i20 modeliyle geri döndü. İzmitli i20 ilk sınavına Ocak 2014 te Monte Carlo da çıkacak
HyundaI Assan İzmit tesislerinde üretilen i20, ilk büyük sınavına çıkmaya hazırlanıyor. Uzun bir aradan sonra, 2014 sezonuyla birlikte tekrar ralli parkurlarına geri dönen Hyundai, FIA Dünya Ralli Şampiyonası nın ilk ayağı Monte Carlo da i20 modeli üstüne geliştirilen i20 WRC ile yarışacak. Sezonun ilk yarışı Ocak 2014 te yapılacak.

GURUR KAYNAĞI
Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, İzmit te üretilen i20 modelinin Dünya Ralli Şampiyonası nda yarışacak olmasından gurur duyduklarını söyledi. Göker, şöyle devam etti: "FIA nın kurallarına göre yarışan markaların araçları B segmenti nde yer alan modelleri baz alınarak hazırlanıyor. Bu boyutlarla beraber yüksek kalitesi ve dayanıklılığı göz önüne alındığında i20 zaten tek adaydı. Bizim fabrikamızda üretiliyor olması ise çok özel bir gurur. Dolayısıyla i20 WRC nin ilham kaynağı ve alt yapısı, Hyundai Assan İzmit Fabrikası nda ürettiğimiz, müşterilerimizin kullandığı i20 nin ta kendisi."

300 BEYGİR LİK GÜÇ
18 ülkeden toplam 90 kişinin çalışması sonucu hazırlanan Hyundai i20 WRC, 300 beygirin üzerinde güç üretiyor. 1.6 litrelik turbo GDI motor, dört tekerlekten çekiş gücüne sahip

[ Yazıyı Oku ]

<<ılk Baş <Önceki | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Sonraki> En Son>>