Silindir Duvarlarını Korur - Sürtünme Düzenleyici Teknolojimiz piston grubu ve silindir duvarını koruyucu bir filmle kaplayarak, aralarındaki sürtünmeyi anında azaltmak üzere tasarlanmıştır.

Daha temiz Emme Subapları ve Yakıt Enjektörleri - Performansı etkileyecek tortuları temizleyecek ve oluşmalarını önleyecek şekilde tasarlanmıştır. Shell V-Power Nitro+, performansı etkileyen tortuların emme subapları ve yakıt enjektörleri etrafında birikmesini önleyici özel katkı maddeleri içerir.

Önceki Shell V-Power Kurşunsuz 97 ürünümüzle karşılaştırıldığında, formülü %25 daha fazla Sürtünme Düzenleyici Teknoloji (FMT) içerecek şekilde yeniden tasarladık. Bu teknoloji, Ferrari ile aramızda uzun süredir devam eden teknik ortaklık kapsamında test edilmiş ve kritik önem taşıyan motor kısımlarında sürtünmeyi azaltmak ve böylelikle motorun tekerleklere daha çok güç taşımasını sağlamak üzere tasarlanmıştır.
.

[ Yazıyı Oku ]
Araçlarda arızalı hava yastığının çalışmadığını gösteren uyarı lambası, 20 liralık bir "çip"le söndürülüp TUVTÜRK ün muayene istasyonlarından "hafif kusur"la geçiyor. Güvenliği için hava yastıklı bir aracı tercih eden vatandaş ise, kaza yaptığında "hafif kusur" yüzünden hayatını kaybediyor. Halk arasında "çip taktırma" olarak bilinen bu yöntem, çoğu vatandaş tarafından ya tamir masrafından kaçmak veya ikinci el pazarda aracın problemsiz satılması için yapılıyor. Aracı yeni alan vatandaş ise söndürülen uyarı lambasından dolayı hava yastıklarının çalışmadığını bilme şansına sahip olamıyor. Vatandaş, muayene istasyonuna gittiğinde de gerçeği öğrenemiyor. Muayene istasyonlarında sadece gösterge tablosundaki uyarı ışıklarına bakıldığından, "çiple" söndürülen ikaz lambası farkedilmediği için araç muayeneden "hafif kusurla" geçiyor. Oto elektronikçileri, muayene istasyonlarında otomobillerin mutlaka test cihazına bağlanması gerektiğini belirtiyorlar. Muayenede aracın elektronik beynini tarayan test cihazının kullanılması durumunda, "çip"li işlemlerin ortaya çıkacağını kaydeden elektronikçiler, böylece durumdan habersiz olan vatandaşın da uyarılacağını belirtiyorlar. Oto elektrikçilerine göre, çip olarak bilinen yöntem aslında basit bir elektronik devre elemanı olan "direnç"ten ibaret. Aracın elektronik beyni, takılan direnç sayesinde aracın hava yastıkları sağlammış gibi algılıyor ve arıza ışığını söndürüyor. Sektör temsilcileri, vatandaşın yeni aldığı aracı yetkili serviste test cihazına bağlatarak kontrol ettirmelerini tavsiye ediyor

[ Yazıyı Oku ]
Opel in yeni kişiselleştirme şampiyonu, 37 uluslararası uzmandan oluşan juri tarafından "Red Dot Design" ödülüne layık görüldü.
Opel, 2009 yılından bu yana, Insignia, Astra Sport Tourer ve Astra GTC Coupé modelleriyle üç kez kazandığı ödüle dördüncü kez ADAM modeli ile ulaştı.

Opel ADAM ın ilk defa Insignia ile sunulan "heykelsi sanatçılık ile Alman hassaslığının buluşması" şeklinde tanımlanan tasarım dilinin, hem müşteriler hem de uzmanlar tarafından olumlu karşılandığının göstergesi.



[ Yazıyı Oku ]
Opel in yeni benzinli motoru 125 Kw/170 HP.lik 1.6 SIDI Turbo 2012 yılında "Altın Direksiyon" ödülü alan Zafira Tourer modeli ile temmuz ayında Türkiye Pazarına sunulacak.

Yeni Zafira Tourer da 1.6 SIDI Turbo benzinli motor seçeneğinin dışında iki adet dizel motor seçeneği de bulunmaktadır. Bu motor seçenekleri, dizel kompaktlar içinde en hızlısı yapan 2.0 BiTurbo CDTI ve Euro 6 emisyon standartlarına uygun, yeni nesil 1.6 CDTI . Ayrıca, bu motor 100 km. de 4.1 litre yakıt tüketimi ile 320 Nm tork çekiş gücüne sahip. 280 Nm. tork üreten Zafira Tourer 1.6 SIDI Turbo 5. viteste 80 km/h den 120 km/h e 9.5 saniyede ulaşıp maksimum 212 km/h hıza erişiyor.



[ Yazıyı Oku ]
Volvo Kamyon, yeni Volvo FH ile binlerce farklı uluslararası ürünün önüne geçerek "Red Dot" tasarım ödülüne hak kazandı.

Deneyimli tasarım uzmanlarından oluşan jüriyi büyüleyen yeni Volvo FH, Otomotiv ve Ulaşım alanında prestij ödülünün sahibi oldu. "Red Dot" ödülü, ürünün üstün tasarım başarısının uluslararası kabul gördüğünü simgeleyen bir kalite etiketi ve tasarım kalitesinde dünyanın en önemli onaylarından biri olarak kabul ediliyor.


Global bir ürün tasarımı ödülü olan "Red Dot", mükemmel tasarım kalitesini temsil ediyor ve tasarım konseptinin arkasındaki ekibi onurlandırıyor. "Red Dot 2013" tasarım ödülleri yarışmasına bu yıl dünya çapındaki 54 ülkeden üretici, tasarımcı ve mimarlar 4.662 ürün ile katıldı. Ancak sadece19 kategorideki en iyi yenilikçi tasarım çalışmaları, uluslararası jüri tarafından ödüllendirildi. Yeni Volvo FH, 16. kategori olan Otomotiv ve Ulaşım alanında prestij ödülünü kazandı.


Volvo Kamyon Tasarım Direktörü Rikard Orell yaptığı açıklamada, "Dünyanın en büyük, en seçkin tasarım yarışmalarından birinde böyle saygın bir ödül kazandığımız için son derece gurur duyuyoruz. Bu ödül, uzun yıllar süren sıkı çalışmalarımızı temsil ediyor ve Volvo Kamyon adına yaratıcılığımız ve yenilikçi ruhumuz için bir hediye olarak görülüyor. Yeni Volvo FH geliştirilirken, tasarıma ve tasarımın uyandırdığı hisse büyük önem verildi. Aslında bu, ticari araç tasarımında çok da öncelikli olmayan bir unsurdur. "Red Dot" jürisi bu tasarım çabalarımızı fark ettiği ve endüstriyel tasarım kalitesinin uluslararası kabul gördüğünü simgeleyen bu ödülü aldığımız için büyük heyecan duyuyoruz," dedi.



[ Yazıyı Oku ]

<<ılk Baş <Önceki | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Sonraki> En Son>>