33 futbol sahası büyüklüğündeki bir alanda düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı nda rekor sayıda dünya prömiyeri gerçekleşecek. İki yıl önceki fuara göre yüzde 30 artan prömiyer sayısı 210 a çıktı

Dünyanın en büyük otomobil şovu gün sayıyor. Bu yıl 66 ncısı düzenlenen Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) kapılarını ilk olarak basın mensupları için 15 Eylül de açacak. Fuar, 17 Eylül den itibaren otomobilseverleri ağırlamaya başlayacak. Bu yılki fuarda 26 sı Avrupa, 30 u Almanya olmak üzere toplam 210 dünya prömiyeri yapılacak. Prömiyer sayısında iki yıl önce düzenlenen fuara göre yüzde 30 artış var. 2015 teki fuarda 159 modelin dünya prömiyeri gerçekleşmişti. 230 bin metrekarelik yaklaşık 33 futbol sahası büyüklüğündeki alanda düzenlenen fuara, 39 ülkeden bin 103 firma katılıyor. Katılan ülke sayısında da iki yıl önceye göre yüzde 11 artış görülüyor.

YÜZDE 60 I ALMAN MARKASI
Fuarda her zaman olduğu gibi Alman markalar gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Katılımcı firmaların yüzde 60 ının Alman olduğu görülüyor. Frankfurt ta tanıtılacak bazı yeni modeller şöyle: Alfa Giulia, Audi A4, Audi Q6, Bentley Bentayga, BMW 7 serisi, BMW M2, BMW X1, Citroen C1 Urban Cross, Citroen Cactus M Concept, Ferrari 488 Spider, Hyundai Santa Fe, Hyundai i20 Active, Kia Sportage, Kia Optima, Mercedes-Benz S serisi Cabrio, Mercedes-Benz A serisi, Mercedes-Benz SLC, Mercedes-Benz GLE, Nissan Navara, Renault Megane, Renault Talisman, Lamborghini LP 610-4 Spyder, Volkswagen Tiguan, Volkswagen T6, Skoda Rapid Spaceback Scoutline, Toyota Hilux, Toyota Prius, Opel Astra, Peugeot 306 GTI, Jaguar F-Pace, Mini Clubman.

YENİ ASTRA GELİYOR
Opel, yeni Astra ve yeni Astra Sports Tourer in dünya lansmanını Frankfurt Otomobil Fuarı nda gerçekleştirecek. Kasımdan itibaren Türkiye pazarında satışa sunulacak olan yeni Opel Astra sahip olduğu özelliklerle kompakt sınıfın çıtasını yukarıya çekiyor.

TOYOTA NIN ÇEVRECİ ATAĞI
Toyota nın, 1997 de ilk seri üretim hibrit otomobil olarak sunduğu Prius un yeni neslinin dünya prömiyeri ile yeni RAV4 Hybrid in Avrupa prömiyeri Frankfurt da gerçekleştirilecek. Toyota standında, Toyota C-HR hibrit crossover prömiyeri de yapılacak.

SUPERB AİLESİNE SPORTİF ÜYE
Skoda , 2015 Frankfurt Fuarı nda, Superb in sportif versiyonu SportLine ı ve çevreci versiyonu GreenLine ı ilk kez sergileyecek. Markanın bir diğer yeniliği ise, Rapid Spaceback ScoutLine modeli olacak.

FERRARİ NİN YENİ ÜSTÜ AÇIĞI
Ferrari nin en yeni üstü açık süper spor modeli 488 Spider, Frankfurt Otomobil Fuarı 2015 te tanıtılacak. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.0 saniyede gerçekleştiren Ferrari 488 Spider, ortaarka konumlu 670 bg lik V8 motoruyla markanın gelmiş geçmiş en güçlü katlanabilir metal tavanlı modeli olarak ön plana çıkıyor

KİA NIN ÇOK SATAN SUV U YENİLENDİ
Kia nın SUV modeli Sportage yenilendi. İlk kez Frankfurt Otomobil Fuarı nda sergilenecek crossover, Ocak 2016 da Türkiye de satışa sunulacak. Yeni Sportage ta en önemli yenilik otomatik şanzımanla donatılmış 1.6 litre dizel motor olacak.


[ Yazıyı Oku ]
Toyota Türkiye ve Otokar ın ardından, Söğütlü ilçesinde faaliyete geçen GAZ Ticari Araçlar Türkiye de 2016 da ihracata başlayacak.

Sakarya nın Söğütlü ilçesinde faaliyete geçen GAZ Ticari Araçlar Türkiye Fabrikası, 2016 da ihracata başlayacak.

Mersa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören, fabrikada düzenlediği basın toplantısında, Sakarya da yaptıkları yatırımın Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi.

İki yıl önce başlattıkları yatırım sonucunda bugünkü seviyeye ulaştıklarını belirten Gören, "Bu büyümeyle 2015 ten itibaren 15 milyon avroluk ek yatırım kararı aldık. Böylelikle istihdamı da artırmış olacağız" diye konuştu.

Gören, Gazelle Next in üretimi ve ihracatının ekonomiye katkı sağlayacağını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Rusya nın en büyük ticari araç markası GAZ ın farklı modellerinin üretimini Sakarya da gerçekleştiriyoruz. Son modelimiz Next, sağlamlığıyla benzerleri arasında öne çıkıyor. Taşıma kapasitesi, teknolojisi, kaliteli satış sonrası hizmetleri, ekonomik kullanım maliyeti, konforu ve ciddi fiyat avantajı da mevcut. Rusya da önemli yeri olan GAZ Ticari Araçlar ve Mersa Otomotiv in yarattığı sinerjiyle sektörümüzde önemli rol üstleneceğimizi düşünüyorum. 2016 yılı sonunda üretimimizin yüzde 30 unu ihraç edeceğiz.

Yıllık üretim kapasitemizi 4 bin 500 adet olarak belirledik. Ayrıca, 2015 ve 2016 yılında iç model ihracat adetleri ve yeni modellerle doğru orantılı olarak ilave yatırımlar da planlarımız dahilindedir. Bu vesileyle 2015 ve 2016 yılında yeni yatırım kararı almış bulunmaktayız. 15 milyon avro civarında üretim tesisinin genişlemesi, ilave tesislerin açılmasıyla iki yıllık süreçte bu yatırımı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika ya 2015 in ikinci yarısından itibaren ihracatlarımızın başlayacağını buradan müjdelemek isterim. Ülkemize önemli döviz girdisini sağlayacağına inanıyorum."

Türkiye pazarında GAZ markasının imajının daha önce yara aldığını, iki yıldır müşteri odaklı çalışmalarla olumlu imajın tekrar kazanıldığına işaret eden Gören, Next in ihracat için önemli koz olduğunu anlattı.

Gören, ticari araç sektörünün yükselen trendler arasında yer aldığına dikkati çekerek, fabrika yatırımlarını geliştirmeyi ve büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti.

"Yerlilik oranımız yüzde 30"

GAZ Türkiye Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu da Türkiye nin her bölgesinde bulunmak istediklerini söyledi.

Üretime başladıklarından bu yana bayilerini 23 e, yetkili servislerini 42 ye çıkardıklarını aktaran Tiryakioğlu, "Bu durum, kısa sürede gerçekleşen büyük başarı hikayesidir" dedi.

Yalnızca Rusya yı değil, aynı zamanda Türk otomotiv yan sanayi sektörünü de temsil ettiklerini belirten Tiryakioğlu, yüksek teknoloji ürünler kullandıklarını, ürettikleri araçların GAZ grubunun en iyileri olduğu bilgisini paylaştı.

"Yerlilik oranımız yüzde 30 a ulaştı" diyen Tiryakioğlu, "Bu, bizim için yeterli değildir, bunu yüzde 45 ler seviyesine çekmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Tiryakioğlu, Next modelinin donanım açısından rakiplerine kıyasla eksikliği bulunmayacağını vurgulayarak, "Birikimimiz, tecrübemiz ve markamıza güvenimizle bunu başaracağız. İç pazarda olduğu kadar Türkiye de üretilmiştir damgasıyla ihracatta da kendimize sağlam yer edineceğiz" şeklinde konuştu.

"Türkiye deki üreticilere çok güveniyoruz"

GAZ Avrasya Bölge Müdürü Viktor İvanenko da 2012 de başlayan sürecin yeni modellerle pazarı genişleterek devam ettiğini söyledi.

Türk pazarının kendileri için yeni olmasına rağmen çok önem taşıdığına işaret eden İvanenko, "Bu pazarda gelişmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden de hem grubumuzun hem de aracımızın bütün potansiyelini bu pazarda kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

İvanenko, Sakarya daki fabrikada en üst üretim tekniklerini kullandıklarını dile getirerek, Türk yan sanayisinden parça alındığı bilgisini paylaştı.

İvanenko, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bununla beraber GAZ Grup olarak birçok Türk yan sanayi firmasıyla görüşme halindeyiz. Sadece Türkiye de değil, bütün GAZ Grup un ürettiği araçların parçalarını Türkiye den almak istiyoruz. İki hafta önce de Türk yan sanayi tedarikçileriyle GAZ Grup un merkezinde çok büyük toplantı yapıldı. Burada gerekli görüşmeler, GAZ Grup un bütün ihtiyaçlarını gidermek üzere başladı.

Türkiye deki üreticilere çok güveniyoruz. O yüzden burada paranın karşılığı en iyi aracı sunacağımızı düşünüyoruz."
AA

[ Yazıyı Oku ]
Türkiye de 2014 ün ilk 9 aylık dönemde trafiğe kaydı yapılan otomobillerde renk tercihi yüzde 63 gibi bir oranla beyaz oldu. En az tercih edilen renk ise turuncu.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgiye göre, eylül ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı, 18 milyon 616 bin 82 yi buldu. Taşıtların yüzde 51,1 ini otomobil, yüzde 16,3 ünü kamyonet, yüzde 15,2 sini motosiklet, yüzde 8,6 sını traktör, yüzde 4,1 ini kamyon, yüzde 2,3 ünü minibüs, yüzde 1,1 ini otobüs, yüzde 0,2 sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Türk insanının otomobil alırken renk tercihinde ise beyaz ilk sırada yer aldı. Yılın 9 aylık kısımında trafiğe kaydı yapılan 419 bin 986 adet otomobilin yüzde 63 ünü beyaz renkli otomobiller oluşturdu.


Ocak-Eylül 2014 döneminde 264 bin 774 kişi beyaz renkli otomobili tercih ederken, otomobillerde bu tercihi yüzde 16,9 luk pay ve 71 bin 156 adetle gri, yüzde 9,4 lük pay ve 39 bin 408 adetle siyah renk takip etti. Bu dönemde, 19 bin 548 kırmızı, 10 bin 827 kahverengi, 9 bin 797 mavi, bin 946 sarı, bin 55 yeşil, 875 turuncu, 600 ise diğer renklerden otomobiller tercih edildi.
AA

[ Yazıyı Oku ]
Google sürücüsüz otomobilinin gerçek ilk kurulumu olarak nitelendirdiği yeni versiyonunun tanıtımını yaptı. Şirket geçtiğimiz mayıs ayında da benzer görünüme sahip bir otomobilin gösterimi yapmıştı, ancak şimdi söylediğine göre o otomobil sadece erken safhada yapılmış bir taslaktı ve farları bile yoktu.


Google son yedi aydır orijinal taslağin farklı prototiplerini geliştirerek bilgisayar, sensör, direksiyon ve fren gibi mekanizmaları test ediyordu. En sonunda şirket kendi kendine sürüş yapabilen eksiksiz bir prototipe imza atmış oldu.


Sürücüsüz Otomobil Projesinden sorumlu ekibin Google+ üzerinden paylaştığı yazıda, tatil dönemi boyunca test aracıyla sürüşler yapılacağı ve yeni yılda meraklıları Kuzey Kaliforniya caddelerinde görmeyi bekledikleri belirtildi. Test ve öğrenme dönemi sürdükçe ihtiyaç duyulacak geçici elle kontrollerin kullanılmasını sağlayacak güvenlik sürücülerinin otomobili bir süre daha gözetmeye devam edeceği de vurgulandı.


[ Yazıyı Oku ]
Koreli otomotiv devi Hyundai, BMW, Mercedes ve Audi ye rakip olmak için ürettiği yeni sedan marka otomobiline Türkçe bir isim verdi.

Hyundai, yeni sedan otomobilinin markasının Aslan olduğunu kamuoyuyla paylaştı.
Mayıs ayında uluslararası Busan Motor Show da AG adıyla tanıtılan yeni Hyundai, Kore de yılın yarısında showroomlarda yerini alacak. Aslan ın Kore deki satış fiyatı 40 bin dolardan başlıyor. Aracın 3 litreden 3.3 litreye kadar farklı versiyonları olacak.
Aslan ın ismi dahil tüm aşamasının tüketici taleplerine ve market araştırmalarına göre dizayn edildiğini söyleyen Hyundai yetkilileri, Aslan ın otomobil üreticileri için yeni bir pazar yaratmasını bekliyor.

4.96 metre uzunluğundaki Aslan, Hyundai nin 4.91 metrelik Grandeur marka otomobilinden daha büyük, 4.99 metrelik lüks sedan markası Genesis den daha küçük olacak. Ancak Aslan, konforlu iç hacmi özelliği ile diğer modellere fark atacağı belirtiliyor.

Geçen Kore de ithal otomobil satışları lüks sedan markaların liderliğinde yüzde 26 artarak 112.375 adede ulaştı.

2013 te Kore de en fazla satılan lüks sedan marka 6.700 adet ile 520d BMW oldu. Audi A6 modeliyle 6.100 adetlik satış rakamına ulaşırken Mercedes E sınıfı 5.980 adet satıldı.

[ Yazıyı Oku ]

<<ılk Baş <Önceki | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Sonraki> En Son>>