Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlar, özellikle yakıt harcamasını düşürmek için dizel aracı tercih edenleri üzdü. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) eylül ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) verilerine göre, yıllık enflasyon yüzde 7,88 oldu. Buna karşın otomobillerde kullanılan bazı yakıt türlerindeki artış, enflasyon oranını geride bıraktı.Enflasyon sepetinde yer alan yakıt türleri içerisinde son 1 yılda fiyatı en fazla artan ürün mazot oldu. Mazotun litre fiyatı bu dönemde yüzde 11,1 arttı ve TÜFE nin yaklaşık 4 puan üstünde gerçekleşti. Böylece Eylül 2012 de 4,1 lira olan mazotun litresi, geçen ay itibariyle 4,5 liraya yükseldi.

Litre fiyatındaki artışa bağlı olarak geçen yılın eylül ayında 50 litre mazot için 205 lira ödenirken, bu yılın aynı ayında bu miktar 225 liraya çıktı.



[ Yazıyı Oku ]
MINI ROAD SHOW OFF, HAYALİNİZDEKİ MINI YE SAHİP OLMANIZ İÇİN BU YIL DA ÖZEL AVANTAJLARLA KARŞINIZDA. ÜSTELİK YENİ MINI COOPER COUNTRYMAN ALL4 İLE TANIŞMA FIRSATI DA SİZİ BEKLİYOR. EKİM SONUNA KADAR GEÇERLİ AVANTAJLARIYLA MINI ROAD SHOW OFF U KAÇIRMAYIN.

BORUSAN OTO ADANA
ÖZGÖRKEY OTOMOTİV İZMİR

[ Yazıyı Oku ]
Silindir Duvarlarını Korur - Sürtünme Düzenleyici Teknolojimiz piston grubu ve silindir duvarını koruyucu bir filmle kaplayarak, aralarındaki sürtünmeyi anında azaltmak üzere tasarlanmıştır.

Daha temiz Emme Subapları ve Yakıt Enjektörleri - Performansı etkileyecek tortuları temizleyecek ve oluşmalarını önleyecek şekilde tasarlanmıştır. Shell V-Power Nitro+, performansı etkileyen tortuların emme subapları ve yakıt enjektörleri etrafında birikmesini önleyici özel katkı maddeleri içerir.

Önceki Shell V-Power Kurşunsuz 97 ürünümüzle karşılaştırıldığında, formülü %25 daha fazla Sürtünme Düzenleyici Teknoloji (FMT) içerecek şekilde yeniden tasarladık. Bu teknoloji, Ferrari ile aramızda uzun süredir devam eden teknik ortaklık kapsamında test edilmiş ve kritik önem taşıyan motor kısımlarında sürtünmeyi azaltmak ve böylelikle motorun tekerleklere daha çok güç taşımasını sağlamak üzere tasarlanmıştır.
.

[ Yazıyı Oku ]
Araçlarda arızalı hava yastığının çalışmadığını gösteren uyarı lambası, 20 liralık bir "çip"le söndürülüp TUVTÜRK ün muayene istasyonlarından "hafif kusur"la geçiyor. Güvenliği için hava yastıklı bir aracı tercih eden vatandaş ise, kaza yaptığında "hafif kusur" yüzünden hayatını kaybediyor. Halk arasında "çip taktırma" olarak bilinen bu yöntem, çoğu vatandaş tarafından ya tamir masrafından kaçmak veya ikinci el pazarda aracın problemsiz satılması için yapılıyor. Aracı yeni alan vatandaş ise söndürülen uyarı lambasından dolayı hava yastıklarının çalışmadığını bilme şansına sahip olamıyor. Vatandaş, muayene istasyonuna gittiğinde de gerçeği öğrenemiyor. Muayene istasyonlarında sadece gösterge tablosundaki uyarı ışıklarına bakıldığından, "çiple" söndürülen ikaz lambası farkedilmediği için araç muayeneden "hafif kusurla" geçiyor. Oto elektronikçileri, muayene istasyonlarında otomobillerin mutlaka test cihazına bağlanması gerektiğini belirtiyorlar. Muayenede aracın elektronik beynini tarayan test cihazının kullanılması durumunda, "çip"li işlemlerin ortaya çıkacağını kaydeden elektronikçiler, böylece durumdan habersiz olan vatandaşın da uyarılacağını belirtiyorlar. Oto elektrikçilerine göre, çip olarak bilinen yöntem aslında basit bir elektronik devre elemanı olan "direnç"ten ibaret. Aracın elektronik beyni, takılan direnç sayesinde aracın hava yastıkları sağlammış gibi algılıyor ve arıza ışığını söndürüyor. Sektör temsilcileri, vatandaşın yeni aldığı aracı yetkili serviste test cihazına bağlatarak kontrol ettirmelerini tavsiye ediyor

[ Yazıyı Oku ]
Opel in yeni kişiselleştirme şampiyonu, 37 uluslararası uzmandan oluşan juri tarafından "Red Dot Design" ödülüne layık görüldü.
Opel, 2009 yılından bu yana, Insignia, Astra Sport Tourer ve Astra GTC Coupé modelleriyle üç kez kazandığı ödüle dördüncü kez ADAM modeli ile ulaştı.

Opel ADAM ın ilk defa Insignia ile sunulan "heykelsi sanatçılık ile Alman hassaslığının buluşması" şeklinde tanımlanan tasarım dilinin, hem müşteriler hem de uzmanlar tarafından olumlu karşılandığının göstergesi.



[ Yazıyı Oku ]

<<ılk Baş <Önceki | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Sonraki> En Son>>