Google sürücüsüz otomobilinin gerçek ilk kurulumu olarak nitelendirdiği yeni versiyonunun tanıtımını yaptı. Şirket geçtiğimiz mayıs ayında da benzer görünüme sahip bir otomobilin gösterimi yapmıştı, ancak şimdi söylediğine göre o otomobil sadece erken safhada yapılmış bir taslaktı ve farları bile yoktu.


Google son yedi aydır orijinal taslağin farklı prototiplerini geliştirerek bilgisayar, sensör, direksiyon ve fren gibi mekanizmaları test ediyordu. En sonunda şirket kendi kendine sürüş yapabilen eksiksiz bir prototipe imza atmış oldu.


Sürücüsüz Otomobil Projesinden sorumlu ekibin Google+ üzerinden paylaştığı yazıda, tatil dönemi boyunca test aracıyla sürüşler yapılacağı ve yeni yılda meraklıları Kuzey Kaliforniya caddelerinde görmeyi bekledikleri belirtildi. Test ve öğrenme dönemi sürdükçe ihtiyaç duyulacak geçici elle kontrollerin kullanılmasını sağlayacak güvenlik sürücülerinin otomobili bir süre daha gözetmeye devam edeceği de vurgulandı.


[ Yazıyı Oku ]
Koreli otomotiv devi Hyundai, BMW, Mercedes ve Audi ye rakip olmak için ürettiği yeni sedan marka otomobiline Türkçe bir isim verdi.

Hyundai, yeni sedan otomobilinin markasının Aslan olduğunu kamuoyuyla paylaştı.
Mayıs ayında uluslararası Busan Motor Show da AG adıyla tanıtılan yeni Hyundai, Kore de yılın yarısında showroomlarda yerini alacak. Aslan ın Kore deki satış fiyatı 40 bin dolardan başlıyor. Aracın 3 litreden 3.3 litreye kadar farklı versiyonları olacak.
Aslan ın ismi dahil tüm aşamasının tüketici taleplerine ve market araştırmalarına göre dizayn edildiğini söyleyen Hyundai yetkilileri, Aslan ın otomobil üreticileri için yeni bir pazar yaratmasını bekliyor.

4.96 metre uzunluğundaki Aslan, Hyundai nin 4.91 metrelik Grandeur marka otomobilinden daha büyük, 4.99 metrelik lüks sedan markası Genesis den daha küçük olacak. Ancak Aslan, konforlu iç hacmi özelliği ile diğer modellere fark atacağı belirtiliyor.

Geçen Kore de ithal otomobil satışları lüks sedan markaların liderliğinde yüzde 26 artarak 112.375 adede ulaştı.

2013 te Kore de en fazla satılan lüks sedan marka 6.700 adet ile 520d BMW oldu. Audi A6 modeliyle 6.100 adetlik satış rakamına ulaşırken Mercedes E sınıfı 5.980 adet satıldı.

[ Yazıyı Oku ]
Alman ve İtalyan teknolojisinin bir araya getiren Fransız Lazareth firmasının ürettiği The Lazareth Wazuma , iddialı bir konsepte sahip. The Lazareth Wazuma, 3 litrelik V8 Ferrari motoru ve BMW vites kutusuyla performans olarak da tatmin edici özelliklere sahip. 250 bin dolara fiyata satılan araç, 650 kilogram ağırlığında ve 250 beygir güç üretebiliyor. Araç saatte 320 kilometre hıza ulaşıyor.

[ Yazıyı Oku ]

KLASİK Otomobil Kulübü nün bu yıl 17 ncisini düzenlediği uluslararası nitelikteki ‘West Anatolian Historic Rally , 16-19 Mayıs tarihleri arasında Ege de yapılacak.


Kuşadası-Söke-Torbalı- Selçuk etabında iki gün sürecek etkinliğe her biri adeta birer sanat eseri değerinde 50 klasik otomobil katılacak. Shaia Hotels-Kuşadası Golf&Spa Resort sponsorluğunda gerçekleşecek ralli, Kuşadası Golf&Spa Resort tan start alacak. Ödüller 18 Mayıs gecesi düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Kulüp yetkilileri, 19 ve 20 Nisan günlerinde düzenlenen ‘Bahar Rallisi gibi bu yarışa da yoğun katılım beklediklerini ifade etti. Ralliye katılacak araçlar arasında Mercedes, Ford, Buick, Chevrolet, Mercury, Plymouth, Cadillac, BMW, Alfa Romeo, Porshe, Citroen, WV, Rolls Royce markalı her biri adeta filmlerden, romanlardan, belgesellerden fırlamış otomobillerin yer alacağı belirtildi.


[ Yazıyı Oku ]
Fransız lüks otomobil üreticisi, 2. Dünya Savaşı öncesi dönemin efsane otomobili Type 18 in modern yorumu olan Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Black Bess i sunuyor.
Zamanında dünyanın en hızlı yol otomobillerinden biri olan Type 18 Black Bess , bugün dünya hız rekorunu elinde tutan Bugatti Veyron un da selefi olma özelliğini taşıyor.
Edition içinde yer alan tüm modellerde olduğu gibi bu yeni Legends modeli de 2.15 milyon Euro net satış fiyatına sahip ve üretim miktarı da yalnızca üç ile sınırlı tutuldu.
Black Bess de Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse temel alınarak geliştirildi.
1.200 beygir güce sahip 8 litrelik W16 motoru, 3.000–5.000 d/d de 1.500 Nm gibi eşi benzeri olmayan bir tork gücü üretiyor.
Tavanı kapalıyken saatte 408.84 km/s maksimum hıza ulaşan Vitesse, bugüne kadar üretilmiş olan en hızlı üstü açık otomobil.

TAMAMEN KARBONDAN ÜRETİLDİ

Black Bess Vitesse nin gövdesi, tamamen karbon fiberden imal edildi ve tıpkı tarihi selefi gibi siyaha boyandı.
Altın sarısı vurgular da Black Bess in hemen göze çarpmasını sağlayan unsurlar oldu.



[ Yazıyı Oku ]

<<ılk Baş <Önceki | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Sonraki> En Son>>