Bu yıl rekor kırması beklenen otomotiv pazarının 2016 da yurt dışı ve yurt içindeki yoğun gündem ve bunların talep tarafında yaratabileceği olası etkiler nedeniyle yüzde 5 civarı daralması bekleniyor. Yurt dışı tarafta ABD de başlayan faiz artırımının seyri ve Türkiye ye etkileri, yurt içinde ise hükümetin reform programı ve jeopolitik gelişmeler pazara şekil veren unsurlar olacak.

Türkiye Kasım ayı sonu satışları itibariyle Avrupa nın altıncı büyük otomotiv pazarı konumunda bulunuyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Hayri Erce Reuters ile yaptığı söyleşide, "2016 pek çok konuda 2023 e ve sonrasına kadarki gelişmelerin şekillenmeye başlayacağı yeni bir sürecin başlangıç yılı olacak. Yurt dışında Fed önemli bir süreç, jeopolitik belirsizlikler var; içeride ise ne olacağına dair bir sıkıntı var" dedi ve ekledi:

"Bunları yan yana koyunca pazarda 2015 e göre daralma olabilir. Yüzde 5 civarı daralma gözlenebilir."

Bu yıl ağır ticari araç dahil toplam pazarın 990,000-1 milyon adet arasında gerçekleşeceğini tahmin eden ODD nin 2016 tahmini ise 900,000-950,000 düzeyinde bulunuyor. Bu yılki hedefin gerçekleşmesi halinde en son 911,000 adet ile 2011 de yakalanan pazar büyüklüğü rekoru da kırılmış olacak.


[ Yazıyı Oku ]

Renault marka otomobillerin Aralık ayı sonuna kadar perakende satın alımlarında geçerli olan, 4 yıla varan vade ile %0* faiz oranı fırsatı bulunmaktadır. %0 faizli kredi seçeneği 18.000 TL / 18 aya, 48.000 TL / 12 aya ya da 12.000 TL / 48 aya kadar gerçekleşen kredi kullanımlarında geçerlidir. Daha yüksek kredi tutarı ve vade taleplerinizde ise maksimum 48.000 TL / 48 aya kadar Maxxi Koruma (Kredi Koruma Sigortası) ile birlikte %0,99* faiz oranı sunulmaktadır. Maxxi Koruma tercih etmeyen müşterilerimiz için yine 48.000 TL / 48 aya kadar %1,04* faiz oranı geçerlidir. Maxxi Koruma bedeli, peşinat tutarından tahsil edilmekte olup faiz oranı %0,99 olan seçeneklerde belirtilen Kredi İhtiyacı tutarı, Maxxi Koruma bedelinin peşinattan tahsil edileceği dikkate alınarak hesaplanmıştır.

Finansman kampanyasından yararlanmayarak nakit alım yapacak olan müşterilerimiz için ise Anahtar Teslim Fiyatı üzerinden Megane HB lerde 3.500 TL, Clio HB, Clio Sport Tourer, Captur, Fluence, Symbol, Megane Sport Tourer ve Scenic modellerinde 3.000 TL indirim sunulmaktadır. Uygulamanın başında Taksit İstemiyorum seçeneğini tercih eden müşterilerimiz için hazırlanmış fiyatlara, yukarıda belirtilen nakit alım indirimleri dahil edilerek Toplam Ödenecek Tutar belirlenmiştir. Finansman kampanyaları ile nakit alım indirimleri birleştirilemez.

Hesaplanan otomobil fiyatlarında trafik sigortası hariç; motorlu taşıtlar vergisi, plaka tescil masrafları ve eğitime katkı bedeli dahildir. BDDK nın 31 Aralık 2013 tarihli kararı çerçevesinde finansal tüketicilerin otomobil satın almak için kullanacakları taşıt kredilerinin maksimum kredilendirme oranı; fatura bedeli 50.000 TL na kadar olan araçlarda fatura bedelinin p i, fatura bedeli 50.000 TL nı aşan araçlarda ise fatura bedelinin 50.000 TL na kadar olan kısmının p i ve 50.000 TL nı aşan kısmının P si olarak belirlenmiştir. Kredi taksit tutarları, kredi koruma sigortası olan Maxxi Koruma ile geçerli olan kredi koşulları dikkate alınarak hesaplanmıştır. Maxxi Koruma ürünü satın alınmadan kullanılan kredilerde, belirtilen kredi taksit tutarı değişiklik gösterecektir. Kredi tahsis ücreti, motorlu taşıtlar vergisi, plaka tescil masrafları ve eğitime katkı payı kredi bedeline dahil değildir. Kredi koşulları anlaşmalı finans kuruluşlarının şartlarına bağlıdır. Kampanyalar stoklarla sınırlıdır ve 30.11.2015 tarihine kadar katılımcı yetkili satıcılarda geçerlidir. Detaylı bilgiyi www.renault.com.tr den ve Renault Yetkili Satıcıları ndan alabilirsiniz.

*18.000 TL 18 ay %0 faiz için AMO %0,06, YMO %0,67 / 48.000 TL 12 ay %0 faiz için AMO %0,08, BYMO %0,98 / 12.000 TL 48 ay %0 faiz için AMO %0,02, BYMO %0,26 / 48.000 TL 48 ay %0,99 faiz için AMO %1,21, YMO ,55 / 48.000 TL 48 ay %1,04 faiz için AMO %1,27, YMO ,38. İlgili tutarların maliyet oranları finansal tüketiciler için hesaplanmıştır. AMO: Aylık Maliyet Oranı, YMO: Yıllık Maliyet Oranı
Renault Finans

[ Yazıyı Oku ]
BMW motorlu ilk Toyota Sakarya’da üretilecek
TOYOTA’nın yeni işbirliği sonucunda BMW dizel motoru taşıyan ilk Toyota modeli Verso 1.6 D-4D Türkiye’de üretilecek.

Toyota ve BMW grubunun 2 yıl önce imzaladıkları dizel motor tedarik anlaşması uyarınca; Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından Ocak 2014 tarihinden itibaren üretilmeye başlanacak olan Verso 1.6 D-4D ile birlikte Verso, 4 dizel ve 2 benzinli motor olmak üzere daha geniş bir ürün çeşitliliği ile piyasaya sunulacak.

Toyota Motor Avrupa (TME) Başkan ve CEO’su Didier Leroy, BMW grubu ile birlikte yaptıkları proje ile ürün tedarik süresini iyileştirdiklerini ve ürün geliştirme maliyetlerini azalttıklarını belirterek “Toyota olarak, Avrupa’da temiz dizel konusunda da önemli bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

BELÇİKA’DA GELİŞTİRİLDİ

Verso 1.6 D-4D projesini yürüten TME’nin Belçika’daki teknik merkezi, yaptığı çalışmalarla Verso’nun mevcut konforu ve dinamik performansını koruyarak, şanzıman ve araç elektroniğinin yeni motor ile başarılı birleşimini gerçekleştirdi. Verimliliği ve yakıt emisyonunu iyileştirmek amacıyla, motor taşıyıcıları, çift ağırlıklı volan ve debriyaj baskı sistemi, yeni vites kutusu ve duruş-kalkış sistemi gibi parçalar yeniden tasarlandı ve geliştirildi.Sakarya’da bulunan Toyota Türkiye, Verso serisini üreten tek tesis olmasının yanı sıra, Haziran ayından bu yana yeni nesil Corolla’yı da üretiyor.

[ Yazıyı Oku ]
Oto da kampanyalar ARALIK gazına bastı
YIL sonunda otomobil satışlarında 600 bin adetle Türkiye’de tarihi rekor kırmaya hazırlanan otomotiv firmaları, tasarruf tedbirleri kapsamında BDDK’nın taşıt kredilerine yönelik yeni düzenlemelerine rağmen, cazip kampanyalarına tüm hızıyla devam ediyor. Aralık ayı kampanyalarını hızlı bir şekilde devreye sokan bazı firmalar 10 bin TL’ye yaklaşan indirimlerden,‘Şimdi al Nisan’da öde‘ fırsatına, 20 bin TL krediye 3 yıl sıfır faiz imkanından, takas indirimlerine kadar yılın son fırsatlarını sunuyor. İşte o fırsatlar;
Yeni Insignia’ya 73 bin TL,
yeni Mokka’ya 56 bin TL,
yeni Astra Sedan’a 44 bin 865 TL
Corsa’ya 31 bin 485 TL‘den başlayan fiyatlarla sahip olabilirsiniz.
VOLVO

Tüm modellerinde yüzde 10 indirim

VOLVO Car Türkiye, V40, V40 Cross Country, S60, S80, XC60 ve XC70 i kapsayacak şekilde tüm modellerine yıl sonuna özel yüzde 10 a varan fiyat avantajı sunuyor.
Volvo ayrıca temmuz ayından bugüne kadar Euro da yaklaşık yüzde 9 luk kur artışına rağmen TL satış fiyatlarına değişiklik yapmadan devam ediyor.
MAZDA

5 bin 500 TL indirim yapıyor

MAZDA Türkiye’nin başlattığı Aralık ayı sonuna kadar geçerli olacak “Eski Aracınızı Getirin, Yeni Mazdanızı Götürün”kampanyası devam ediyor.
Sınırlı sayıdaki Mazda3 ve diğer tüm modellerde geçerli olacak takas indirimi kapsamında 2.500 TL ile 5,500 TL arasında değişen indirimler ve takas desteği sağlanacak. Buna gore Mazda3 Hatchback modeller 5.500 TL, Sedan modeller ise 4.500 TL indirimlerle satışa sunulacak.
SKODA

15 ay vadede sıfır faiz

SKODA’nın tasarımı ve ekonomik motor seçenekleriyle popüler olan SUV modeli Yeti, şimdi yüzde “0” faizli kredi avantajıyla dikkat çekiyor.
Skoda Finans VDF desteğiyle düzenlenen kampanya çerçevesinde Skoda Yeti için 15.000 TL için 15 ay vadede yüzde “0” faizli avantajlı kredi desteği sunuluyor. Avantajlı kredi seçeneklerinin sunulduğu kampanya, Yeti’nin 1.6 TDI 105 HP Greenline Dizel motor seçeneği için Aralık ayı boyunca geçerli olacak.
Skoda’nın yenilenen “Amiral Gemisi” Superb ise yıl sonuna kadar 2.500 TL’lik takas avantajıyla satılıyor. Kampanya, Superb’in tüm motor seçeneklerinde geçerli olacak.
SEAT

Sportif Leon’da 2 bin TL indirim

SEAT’ın başarılı model ailesi Leon’un, daha dinamik ve sportif versiyonu Leon SC şimdi indirimli fiyatlarla alınabiliyor. Türkiye’de 1.2 TSI 105 hp DSG Style, 1.4 TSI 140 hp FR ve 1.6 TDI CR 105 hp DSG Style motor seçenekleriyle satılan Leon SC’ye kampanya süresince 2 bin TL’ye varan indirim olanaklarıyla sahip olmak mümkün.
Kampanya kapsamında ayrıca, sınırlı sayıda Leon SC için opsiyonel olarak sunulan Full LED farlar da ücretsiz olarak veriliyor. Full LED teknolojisi, ön kısa ve uzun farlarda, gündüz sürüş farlarında ve arka stop lambalarında kullanılıyor.
Halojen farlara göre daha akıllı ve daha verimli olduğu için, LED farların tercih edildiği Leon ailesi, bu anlamda sınıfında fark yaratıyor. Daha kısa tepki süresine, titreşime karşı dirence ve daha uzun ömre sahip LED farlar, yolda daha görünür olmayı da sağlıyor.
BORUSAN

499 TL taksitle BMW 1 Serisi

BORUSAN Otomotiv’in bünyesindeki finans şirketi ‘Premium Finance’ BMW 1 serisi modelleri için sadece 5 bin TL peşinat ile uygun taksit ödemeli seçenekler veya 499 TL den başlayan taksit imkanlarıyla esnek geri ödemeli kredi seçenekleri sunuyor.
BMW X1 modelleri için de 5 bin TL peşinat ve otomobilin geri kalan kısmı için kişiye özel ödeme planları oluşturulabiliyor. MINI modelleri için düşük peşinat ve düşük taksit imkanlarıyla esnek geri ödemeli kredi seçenekleri MINI otomobil sahibi olmak isteyen herkese sunulabiliyor.

[ Yazıyı Oku ]


Mazda nın Avrupa da en çok satan modeli CX-5 yenilendi. Onu tam 1000km lik İstanbul-Mersin arasında ilk kez ben test ettim. 138 bin liraya harika gözüken çok kaliteli bir 4 çekeriniz olabilir.


Yenilenen Mazda CX-5 ülkemizde 2 versiyonuyla satışa sunuldu. Her ikisi de 4 çeker (All-Wheel Drive) ve 6 ileri otomatik vitesle geliyor: 2lt benzinli ve 2.2lt dizel. Bana yaklaşık 2,200km lik gidiş-dönüş yolu boyunca benzinli bir CX-5 eşlik etti. 160hp gücündeki motoru 208Nm tork ile gelen Mazda CX-5 yüksek devirleri seven otomatik şanzımanıyla ortalama 8lt benzin tüketti.

Ödüllü Mazda CX-5 Gelişmeyi Sürdürüyor



Whatcar 2015 in en iyi büyük SUV ödülünü olan CX-5 sadece 1.5ton ile binek bir otomobilin ağırlığında. Mazda nın hafif tasarım stratejisinin merkez parçası olan yeni SKYACTIV şasi ve gövde teknolojisi ile birlikte, CX-5 sınıfının en düşük yüksüz araç ağırlığına sahip. Hafif ve yüksek dayanımlı çelik, gövdenin %61 ini oluşturuyor, bu yapıyı, çarpışma güvenliği ve taşımayı iyileştiriyor. CX-5 hala mevcut olan en hafif ve en aerodinamik kompakt SUV ler arasında.

Peki CX-5 te neler yenilenmiş?



• Beş görünür yatay uçlu daha belirgin ızgara ve buna uygun sis lambası çerçeveleri



• Tam LED farlı, yeni ön ve arka aydınlatma özellikleri



• Yeniden tasarlanmış keskin iki tonlu (renkli) 19 inç alaşımlı jantlar



• Güce ve CX-5 in kaslı yapısına vurgu yapan sağlam duruş, özel formlu atletik gövde ve çarpıcı çamurluklar



• Kül Grisi (tümüyle yeni) ve Titanyum Grisi (CX-5 için yeni) dahil dokuz gövde rengi



• Zaten segmentinin en yüksek görüş noktalarından ve en geniş görüş açılarından birine sahip olan sürücü pozisyonunda iyileştirme



• Orta konsoldaki döner kumanda ile yeni elektrikli park frenini kullanmak ve frene erişmek çok daha kolay



• Mazda nın araç içi akıllı telefon bağlantı konsepti MZD Connect ile telefonunuz anında bağlanıyor



• Tüm işlevler merkez konsolun üzerindeki 7 inç ekranda



• En yüksek kalça ve omuz alanının yanı sıra arkada segmentinin en iyi bacak mesafesi, diz açıklığı ve ayak boşluğu



• Önde ve arkada, daha fazla alan, daha iyi duruş ve artırılmış çepçevre sürüş konforu sunan koltuk yapısı



• Daha geniş, temiz merkez konsolu, daha geniş kapı cepleri ile daha fazla kabin içi saklama alanı



• Mazda, yüksek hızda kabin gürültüsünü %13 azaltmak için CX-5 kabinine yol ve motordan gürültü yollarını yeniden yapılandırmış



• Adaptif LED Farlar (ALH) far başına dört adet bağımsız kontrol edilebilir LED bloğuna sahip yepyeni ışık sistemi



Yenilikler listesi daha uzayıp gidiyor…



Mazda CX-5 in yeni nesil 4 çeker (AWD) kurulumu dünyanın ilk önden kayma tespit uyarı sistemine sahip. Sürekli olarak yol şartları ve sürücünün isteklerini izlemek çok hızlı değişen şartlarda bile uygun tekerleklere derhal güç aktarmak için toplam 27 sensor kullanıyor.

Yolda Nasıl?



Bu kadar çok yeni teknoloji yeni Mazda CX-5 i uzun yolda güvenilir ve dinamik kılıyor. Ailenizle birlikte güvenli bir tatile çıkmak onunla ne kadar doğruysa, arazide de kabiliyetleriyle büyülüyor. Bu spor SUV asfaltta binek bir otomobil gibi davranırken, ayrıca gerçekten de tam bir arazi aracı.





İstanbul dan Mersin e kadar toplam 1000km lik yolda hızlı ivmelenme gereken anlarda bunu vites küçülterek yüksek devirlerde sağlayan 6 ileri otomatik şanzımanın performansı yeterli. Fakat 160 beygirlik 2lt benzinli motordan 208Nm den biraz daha fazla tork beklerdim. Bu yüzden 2.2lt dizel motorla birlikte gelen 420Nm torka sahip 175hp lik dizel CX-5 in daha test etmeden kağıt üzerinde daha atak olacağını söylemek doğru olacaktır.

Özellikle yeni CX-5 ile tırmanırken otomatik şanzımanın bazen yüksek hızlarda bile ekstra ivmelenme sağlamak için 4.vitese kadar küçültmeye ihtiyaç duymasını 208Nm ile gelen torkun yetersizliğine yordum. Sadece benzinli versiyonda yaşandığını düşündüğüm; 160-170km hızla tırmanırken hızın devamlılığını sağlamak için 4.vitese kadar düşmek 2lt büyüklüğünde son teknoloji bu motordan beklemediğim bir sürpriz oldu.

Geniş ve Ferah İç Mekan



Yenilenen CX-5 dışarıdan büyük olduğu kadar içeride de ferah bir yaşam alanı sunuyor. 4 kişilik bir aileyle 4 büyük bavul ve bir sürü küçük çantanın yanı sıra küçük bir buzdolabıyla çıktığımız Mersin Ertur Tatil Sitesi yolculuğu dönüşünde gittiğimizden daha fazla eşya ile geri dönmeyi başardık. Buna rağmen dönüş yolunda Mazda CX-5 de hala eşya koyabileğimiz boş alanlar vardı.

Sonuç: Dinamik ve eğlenceli sürüş



CX-5 in hafif ve güçlü gövdesi ve aerodinamik şasisi, virajlı yollarda hassas viraj alma ve kolay kontrol özelliklerinin yanı sıra otobanda yüksek hızlarda çok dengeli. İki farklı sürüş moduyla sürebileceğiniz CX-5 i, hemen vites kutusunun yanında yer alan SPORT moduna aldığınızda homurdanan sportif motor sesiyle 100km ye 9.2sn de ulaşıyor. O hem bir spor SUV, hem de deniz kıyısında kumda bile saplanmadan kullanabileceğiniz bir arazi aracı. Şehirden kopmadan şehrin stilini yakalayan tarzını, zorlu yol koşulları için de muhafaza edebilen bu tecrübeli usta, gerçekten kaliteli bir 4 çeker isteyenlerin yegane adresi olabilir. Fiyatlarıyla da avantaj sunan Mazda, yeni CX-3 ün ağabeyi CX-5 i de bu kapsamlı makyajla zaten yüksek müşteri beklentilerinin daha da üstüne çekmiş.



[ Yazıyı Oku ]

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Sonraki> En Son>>